Om os

Den 1. oktober 2020 blev SG Finans en del af Nordea Finance. Selskabet markedsføres under navnet Nordea Finance og har det juridiske navn Nordea Finance Equipment

Om Nordea Finance Euipment AS

Nordea Finance Equipment A/S er et af Nordens førende finansieringsselskaber, og vores serviceydelser markedsføres under varemærket Nordea Finance. Vi er en del af Nordea og er et selvstændigt søsterselskab til Nordea Finans, indtil vi samlet bliver til Nordea Finance. Vi har en stærk lokal tilstedeværelse gennem vores 21 kontorer i Norge, Sverige og Danmark. Vi har en forvaltningskapital på 42 milliarder NOK og 360 dygtige medarbejdere, som alle arbejder for at levere gode løsninger til vores over 50.000 kunder og samarbejdspartnere.

Forretningsidé, værdier og ledelse

Forretningsidé

Nordea Finance Equipment skal med lokal tilstedeværelse og europæisk netværk dække nordisk erhvervslivs behov for kapitalkrævende udstyr, likviditet og administrative tjenester med fleksible finansielle løsninger.

Værdier

Collaboration, Ownership, Passion & Courage

Vision

Nordens foretrukne finansieringsselskab.

 

Vores ejere

Nordea Finance Equipment AS, er et helejet datterselskab af Nordea Bank Abp, og er en del af Nordea Finance. Nordea er repræsenteret i 19 lande via bank filialer, datterselskaber og repræsentationskontorer. Vi har i dag 30.000 medarbejdere, og mere end 10 millioner kunder indenfor for bank, kapitalforvaltning og forsikring. Vores hovedkontor er i Helsinki.

Administrativ ledelse (Danmark)

Lars Rasmussen
Direktør

Jens Andersen
Salgsdirektør

Belinda Voldum
Administrationschef

Niels Kronborg Haslov
Kreditchef

Vores historie

1963
Elcon bliver etableret
Gjensidige opkøber Elcon
1982
1995
Elcon Finans fusionerer med Gjensidige Bank og skifter navn til Gjensidige Bank.
Navnet skiftes tilbage til Elcon Finans med Gjensidige og Sparebanken NOR, derefter DNB som største ejer.
2000
2001
Elcon i Danmark bliver etableret.
Elcon i Sverige bliver etableret.
2002
2005
SG Finans bliver etableret efter en fission af ELCON Finans, hvoraf den ene halvdel bliver købt af Societe Generale Group og den anden af Santander Group.
SG Finans AS er erhvervet af Nordea og Nordea Finance A/S er etableret
2020

Tal og fakta

 • 900,5 millioner NOK
  Resultat 2019 i NOK
 • 39,6 milliarder NOK
  Forvaltningskapital 2019 i NOK
 • 272
  Medarbejdere Norge
 • 45
  Medarbejdere Danmark
 • 42
  Medarbejdere Sverige
 • 359
  Medarbejdere Totalt

Etik

De etiske retningslinjer i Nordea Finance skal bidrage til bevidstgørelse og efterlevelse af den etiske standard, der kræves i selskabet.

Herudover forventer Nordea Finance, at vores kunder, samarbejdende leverandører og øvrige kontraktpartnere efterlever en høj etisk standard og overholder de til enhver tid gældende love og regler.

Nordea i samfundet

Job i Nordea Finance

Dygtige og motiverede medarbejdere er en vigtig årsag til, at Nordea Finance Equipment har oparbejdet en position som et af de ledende leasingselskaber i Norden. Det vil vi også være i fremtiden.